7 de des. 2011

Steve Jobs

Walter Isaacson. Steve Jobs. Barcelona: Plaza & Janes, 2011.
Pot parèixer un llibre que aprofita la conjuntura, i en certa manera així és, però es tracta d'una biografia necessària per comprendre no ja Jobs, sinó Apple i la forma que ha revolucionat la informàtica, la música i la forma d'entendre les empreses que tinguin vocació de qualque cosa més que guanyar diners.
Isaacson ens presenta un home imperfecte que tenia un do que poques persones han tingut: era un visionari amb un sisè sentit molt acusat que el va fer crear productes amb una gran influència posterior sense haver fet ni un estudi de mercat.
En aquesta biografia recorrem el camí humà que va fer Jobs, molt lligat a l'empresa que creà i que ressuscità després de més de deu anys fora d'ella. Coneixerem de primera mà com era com a persona i com a empresari, i no obtindrem com a resultat una lectura blana, complaent amb el geni, sinó un treball crític, escrit de forma impecable, que aconsegueix donar-nos una visió completa de l'univers per on es va moure Jobs i de com, també aquí, geni i sofriment es donen la mà.
Una lectura molt recomanable, no només per als fans d'Apple, sinó per a qualsevol lector que vulgui saber com es va dur a terme la revolució informàtica en els darrers quaranta anys.
Pots adquirir-lo a Amazon en paper en català i en castellà, i en edició electrònica per a Kindle en català i castellà.