15 de des. 2011

El resplandor

Tothom ha sentit parlar d'aquesta novel·la de Stephen King, sobretot perquè l'any 1980 s'estrenà l'adaptació cinematogràfica, dirigida per Kubrick i protagonitzada per un sempre histriònic Jack Nicholson. Jo he vist moltíssimes vegades el film però fins ara no havia llegit la font. Ara, amb coneixement de causa, puc dir que la pel·lícula no és ambigua, sinó que possiblement va quedar coixa al muntatge final.
La novel·la se centra en dos personatges: Doc, el fill, i Jack, l'escriptor frustrat que accepta la feina de vigilant de l'hotel Overlook. Aquest establiment, per cert, no és només l'escenari on succeeixen els fets, sinó que també és protagonista actiu i influeix en els protagonistes.
King va escriure aquesta novel·la amb el llenguatge directe, senzill i molt expressiu que el caracteritza i que ha contribuït a convertir-lo en un escriptor d'èxit. Com en altres ocasions, d'un argument senzill aconsegueix treure'n una història absorbent i molt entretinguda.
Podeu trobar tant la novel·la com la pel·lícula a Amazon España, i recorda que les despeses d'enviament són gratuïtes a partir de 19 €.