4 de març 2010

La guarida del Leviatán

Casanova, Isaac; Videras, Julio. La guarida del Leviatán. Cómic, rol y material de importación. Núm. 1. Madrid: Diábolo, 2009. 11,95 €.

El submón de les llibreries especialitzades dóna molt de joc. Hi desfila tal quantitat de persones que hi podem trobar de tot, i molts de subjectes que posen a prova constantment la paciència dels dependents i/o propietaris. Des de capsdefava que cerquen un dau de tres cares fins a cretins que es creuen portadors d'opinions exclusives sobre la transcendència dels superherois i la mare que els va parir.

Isaac Casanova i Julio Videras agafen aquest ecosistema artificial i en fan la temàtica de la seva tira, amb una forta dosi d'humor directe i alguns moments gairebé genials que apunten amunt, tot i que encara està verda la cosa. Aquest primer volum els permet presentar una galeria de personatges que tan sols intuïm, perquè possiblement el millor està per venir, quan els autors aconsegueixin la soltura pròpia dels autors que ja s'han fet seva la seva pròpia obra.