28 d’abr. 2009

Gmail guanya el pols a Hotmail

Un alumne del meu curs Eines Google aplicades a la tasca del professorat I, del programa de Formació a Distància (FaD) de la Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears, m'ha demanat si sabia la raó per a la qual no pot configurar el reenviament automàtic de correus des de la seva a/e Hotmail a la seva Gmail. La resposta, tristament, és que Microsoft (Hotmail) ho intenta impedir explícitament per dificultar la migració a Gmail, un sistema de webmail superior al Hotmail en tots els aspectes que es comparin. És així de vergonyós, com també ho és que Hotmail no rebi tots els correus emesos per Gmail o grups Google; segons pareix, a vegades van directament a la carpeta de correu fems (no pel contingut, sinó a causa de la seva procedència de Gmail) o també es pot donar el cas que no vagin ni allà, i senzillament s'esfumin pel camí. Groller, molt groller.

Però hi ha una manera per REBRE I ENVIAR CORREUS HOTMAIL SENSE MOURE'NS DEL GMAIL. És tan fàcil com seguir les passes següents:
  1. Entres dins el teu Gmail (encara no en tens???)
  2. Vas a Configuració > Comptes.
  3. A l'apartat "Recupera el correu d'altres comptes" clic a "Afegiu un compte de correu electrònic que us pertanyi."
  4. Introdueix la teva a/e Hotmail.
  5. Nom d'usuari: posa l'a/e Hotmail (per exemple mainoemprare@hotmail.com).
  6. Contrasenya: la contrasenya de la teva a/e Hotmail.
  7. Servidor POP: pop3.live.com (alerta que per defecte ens posa el mail.hotmail.com).
  8. Port: 995 (per defecte surt el 110).
  9. Activa l'opció "En recuperar correu, utilitza sempre una connexió segura (SSL)."
  10. També convé activar l'opció: "Etiqueta els missatges entrants."
Una vegada fet això també pots configurar l'opció d'enviar el correu del Hotmail des del Gmail. S'enviarà un correu de comprovació al compte de Hotmail. Obriràs el compte de hotmail, clicaràs l'enllaç que ens ha remès Gmail, i ja està!