22 de des. 2007

Veneno

Leyendas de Batman és una sèrie molt sòlida que presenta arcs argumentals amb una llargària equivalents a quatre o cinc còmic books amb històries que totes elles confirmen el potencial d'aquest detectiu i que el distancien de la resta d'herois en malles.

Veneno ocupa el tercer número i és un exemple clar de còmic de masses que no és per a tots els públics. Al manco ara no s'hi consideraria. Va aparèixer originalment l'any 1991 i està protagonitzat per un Batman que per primera vegada (?) no aconsegueix salvar una al·lota i aquesta mor. Això li suposa una perturbació majúscula i comença a prendre una droga que li dóna una força inusual. Lògicament, a més de trobar i neutralitzar els facinerosos de torn, haurà de lluitar contra la seva addicció.

Estam davant d'un còmic molt ben plantejat i dibuixat correctament. Pot ser que avui dia aquest tema es presentaria d'una altra manera, però hem de tenir en compte que en aquella època ja llunyana, amb l'aparició de drogues de síntesi barates, el problema de les substàncies perilloses va començar la seva vertiginosa carrera per escampar-se a totes les capes socials i a totes les edats.

Sense ser una història enfocada exclussivament a la moralina, Veneno mostrava la no benevolència de la droga a través dels efectes que pateix Batman. No oblidem que tan sols feia dos anys que havia aparegut la pel·lícula de Tim Burton i l'alter ego de Bruce Wayne estava de més moda que mai. Tristament i com era d'esperar, el caràcter pedagògic d'aquesta història no va tenir cap tipus de repercussió. 16 anys després el problema s'ha cronificat i no va en camí de tornar enrere.

Aquí pots llegir les primeres pàgines.

2 comentaris:

Emili Samper ha dit...

Em pensava que a aquest número acusaria en excés el pas del temps però es pot llegir bé. Com bé dius, és una pena que el problema continuï sent vigent encara...
Salut!

Jaume Salvà i Lara ha dit...

Jo diria que ha empitjorat, al manco per la meva contrada...