20 de des. 2007

La isla de Borbón

Lewis Trondheim va començar tard a dibuixar còmics però en aquestes altures ja ha superat la producció de molts d'autors durant la seva vida. Un dibuix senzill però molt expressiu, una capacitat prodigiosa per crear l'atmosfera necessària per la història i un coneixement intuïtiu del moment idoni per col·locar tal o qual recurs del novè art. Aquestes són algunes de les seves qualitats que el converteixen en un home talentós i molt productiu.

La isla de Borbón està guionitzada per Appollo, però no pots deixar de pensar que estàs davant d'un còmic d'autor, i aquest autor és Trondheim. La seva personalitat efervescent brolla a cada cantó de l'illa de Reunió, en una història de pirates i expedicions científiques que s'enrosquen fins a confondre's (en el bon sentit de la paraula).

Aquest és un exemple de còmic francès que beu sense prejudicis del pou de la saviesa dels autors d'altres contrades i, per tant, de sensibilitats diferents a les tradicionals a Europa, sense que es pugui etiquetar ni tan sols d'homenatge.

Ponent Mon ens ofereix 275 pàgines d'aventures molt ben ambientades i documentades i encara més ben dibuixades. Una obra que farà les delícies als amants de les velles històries de pirates. I, a més, els sorprendrà amb un encadenament d'antitòpics.