27 de set. 2007

Las hijas de Mídora

Aquest setembre suposa el rellançament del material de Conan, reemprenent l'edició de l'actual sèrie regular, Conan: La leyenda, i Las crónicas de Conan, el remasteritzat en tapa dura de la sèrie clàssica La espada salvaje de Conan. A això també s'hi ha d'afegir l'edició de minisèries i números únics satèl·lits, fora de col·lecció, que enriqueixen l'era hibòria amb històries curtes.

Conan y las hijas de Mídora és un número únic que presenta una història que no poc defraudar els fans del cimmerià. Una brega de bar (sanguinosa, com li agraden) fa que l'empresonin i, veient-lo així com és, se li proposa commutar la pena per el rescat de la princesa, una de les filles del rei Mídora, la gran, destinada a heretar la corona. Per fer-ho tendrà l'ajuda de la germana menor. El final, sorpressiu, tanca la història d'una forma satisfactòria dins l'univers ideat per Howard.

Tot i ser un còmic de fa tan sols tres anys, Conan y las hijas de Mídora desprèn un aire nostàlgic que ens recorda els guions i els dibuixos d'èpoques pretèrites, amb dos artesans que formen un equip artístic de primer ordre.