20 de set. 2007

El millor còmic en la millor llengua

Planeta DeAgostini posarà a la venda en el pròxim mes de novembre, coincidint amb el XIII Saló del manga, una edició de Watchmen en català. El llibre tendrà les mateixes característiques que la seva edició en castellà -format Absolute i nombrosos materials extra- i el preu serà de 35 €. D'aquesta manera, Planeta DeAgostini, en col·laboració amb Columna Edicions, prossegueix amb la publicació d'obres que, com Bola de Drac, han tengut un gran èxit en la seva edició en català.

Paral·lelament sortirà a la venda la segona edició d'aquest clàssic del còmic en castellà, les vendes del qual han arribat a la xifra de 10.000 exemplars des de la seva aparició en el passat Saló del cò mic de Barcelona.

Watchmen és una obra mítica dels britànics Alan Moore, guionista i autor d'altres clàssics com V de Vendetta i From Hell, i Dave Gibbons, dibuixant. Es va editar, per primera vegada, en format comic-book, entre 1986 i 1987 i es va publicar en 12 lliuraments. La història desenvolupa una crítica a la societat occidental del seu moment, mitjans dels vuitanta, i, per extensió, de l'actualitat: sobrevaloració dels diners, la lenta introducció de la tecnologia en les facetes més petites de la vida domèstica i quotidiana, els conflictes polítics entre les grans potències mundials, etcètera. És a dir, un gran assortiment d'elements que componen un encertat fresc de la societat de finals del segle XX.