22 de gen. 2007

Zarek #1

La nova sèrie televisiva Battlestar Galactica, que ja va per la tercera temporada als EUA, està deixant empremta des de l'episodi pilot que es va emetre l'any 2004. Els creadors han aconseguit innovar la ciència ficció per apropar-la a qui mai no s'hi aproparia, alhora que satisfà plenament els fans de les aventures espacials.

Dynamite Entertainment té els drets d'edició en còmic de la franquícia, i pareix que les coses li van bé perquè després de tan sols uns mesos de llançar la sèrie bàsica, que conta històries complementàries a les de la sèrie de televisió mare, va començar una nova col·lecció rescatant els personatges i les situacions de la casposa sèrie original de finals dels anys 70 i, de poc ençà, una sèrie limitada titulada Zarek, que aposta per començar a crear un petit univers expandit d'aquest fenomen.

El primer número ens introdueix en la infància i joventut d'aquest personatge en forma de salts envant i enrere, alhora que ens endinsa en la postguerra cyló, una època obscura amb una forta militarització del carrer. Pel que es veu, la pèrdua del seu pare a mans d'uns antidisturbis i posteriorment de la seva mare, són els esdeveniments que determinen la seva radicalització política. Tot això, però, queda per als següents números.