22 de gen. 2007

Més informació sobre el 25è Saló de Barcelona

Enguany celebrarem els primers 25 anys d'aquest esdeveniment entre dia 19 i dia 22 d'abril al palau número 8 de la Fira de Barcelona.

Entre els actes que decoraran el Saló, destaca l'exposició Los Tebeos Valencianos, comissariada per Paco Camarassa i que oferirà un recorregut cronològic, didàctic i pedagògic del còmic valencià des de 1939 fins ara amb una extensió de 150 metres quadrats. També hi haurà diverses exposicions i taules redones per analitzar les relacions entre el còmic i la literatura.

També es confirmen cinc exposicions més : una dedicada als guanyadors dels premis de l'edició anterior (Víctor de la fuente, Pablo Auladell, Blacksad); la titulada El gènere negre entre vinyetes, que mostrarà alguns dels còmics més significatius de temàtica policíaca; una dedicada a la història de Catalunya en vinyetes; i dues exposicions dedicades als aniversaris d'El Jueves (30 anys) i de l'Escola Joso (25 anys).

Ja sabem també el nom d'alguns autors estrangers que han confirmat la seva assistència: Joe Sacco, Jacques Tardi, Howard Chaykin, J. G. Jones, Jimmy Palmiotti, Alex Robinson, Steve McNiven, Amanda Conner, Gipi, Enrique Breccia i Enki Bilal (un atre any sense Corben, snif).

Hi ha una altra novetat: els premis s'amplien amb la categoria Divulgació del còmic, que reconeixerà la trajectòria professional de teòrics, crítics, historiadors o periodistes en la seva tasca de divulgació de la historieta en qualsevol medi de comunicació.

Tens un extens dossier aquí.