21 d’abr. 2012

Lucha en do mayor

Aquest és un còmic que transcorre durant la II Guerra Mundial, a l'URSS, i conta l'estranya història de la importància d'una simfonia durant la batalla de Stalingrad. La qual cosa no deixa de ser una excusa per fer-nos partíceps de les misèries a les quals els russos havien de fer front per l'hostilitat alemanya però, sobretot, per la disciplina de ferro de Stalin.

Els autors opten per enfocar la història des d'una perspectiva humana, deixant de banda els detalls de les batalles i els aspectes més pamfletaris. Lucha en do mayor no fa apologia de cap ideologia, sinó de l'intent de les persones normals i corrents per sobreviure en un ecosistema realment difícil.

El guió presenta un format clàssic, essent la història un monumental flash-back que retrocedeix des del present a 1942. El dibuix opta per l'animalització de les persones, però crec que per pura elecció estètica i no per cap mena de simbolisme.

El resultat és un còmic que surt del que és habitual en temàtiques de guerra, amb un nivell de qualitat alt i molt ben presentat per Planeta DeAgostini.

El pots adquirir a Gotham Còmics o a Amazon España.