19 de març 2012

Gente tóxica

Aquest és un llibre que recoman a totes aquelles persones que tenen la sensació de tenir més problemes dels que cerquen, sobretot pel que fa a la relació amb altra gent, ja sigui a la feina o a la família. Per desgràcia, per tot arreu hi trobem persones que es dediquen, en diferent grau, a intoxicar la vida dels altres, però no de tothom, perquè si la gent tòxica respon a una sèrie de perfils ben definits i estudiats, les víctimes d'aquesta gent també segueixen uns patrons comuns. És com si els tòxics cerquessin la gent el més oposat possible a ells per poder donar sentit a la seva vida.

Stamateas classifica els tipus de persones tòxiques, posant exemples molt clars de situacions que ens permeten identificar-les. No esperem, però, receptes màgiques per treure'ns de sobre aquests tòxics. Dóna pautes, algunes de les quals són tan simples com genials, però sobretot es dedica a fer veure al lector que la seva manera d'actuar i de fer feina no és la causa de la confrontació, perquè aquesta ve donada per l'interès que tenen manipuladors, psicòpates, desqualificadors, mediocres i envejosos d'impedir que hi hagi qualcú vàlid en el seu entorn.

De la seva lectura m'ha cridat molt l'atenció la figura del psicòpata, que jo tenia associada a un tipus de malaltia mental directament relacionada amb l'activitat criminal però que resulta ser quelcom més proper a nosaltres. Estic segur que tots coneixem psicòpates i que si sabem quines són les motivacions i modus operandi d'aquesta gent, podem evitar la seva extremada toxicitat. Només hi ha un problema, tots els que coneguem i patim abans de la lectura, si ens han posat l'ull a sobre, ens els haurem de menjar amb patates.

Pots adquirir aquest llibre a Amazon España tant en versió Kindle com en la tradicional en paper.