9 de des. 2011

Aama 1. Olor a tierra caliente

Frederik Peeters. Aama 1. Olor a tierra caliente. Bilbao: Astiberri.

Peeters és un dibuixant que té una personalitat gràfica molt marcada i, alhora, és un molt bon dibuixant. Això són dues qualitats que no sempre van de la mà. Començà a fer-se notar ja fa una dècada amb drames i històries contemporànies, però amb el temps i l'interès que ha despertat a les editorials, ha pogut arribar al moment que alterna creacions més comercials amb altres de més personals, mostrant un interès molt acusat per la ciència ficció.
Astiberri acaba de treure el primer volum d'una sèrie titulada Aama, ambientada en un futur tecnològicament avançat però amb una societat que té o és susceptible de tenir els mateixos problemes que ha tengut la Humanitat al llarg de la seva història.
El guió d'aquest primer àlbum, titulat Olor a tierra caliente, no és precisament fàcil i per això és molt més gratificant que altres obres de gènere que tan sols són un recipient de clixés i llocs comuns sense ànima. Peeters dóna vida a uns personatges, un d'ells artificial, que són creïbles a pesar dels elements més fantasiosos que apareixen com a part de l'engranatge. El dibuix és, com sempre, magnífic. Més depurat potser que en obres anteriors, però rebossant de talent i inserit en una narració acurada, amb tempos que van variant depenent de la intensitat del que està passant.
Un primer àlbum que promet entreteniment intel·ligent.
El pots adquirir a Gotham Còmics i a Amazon España.