29 de jul. 2009

Banda Sonora

Jessica Abel és una autora que té moltes coses a contar i, a més, sap com fer-ho. Sense ser una fletxa del dibuix, la seva obra destil·la la força d'una persona sense complexos que pretén deixar material cultural per a la posteritat. En aquesta ocasió Astiberri ens fa arribar un recopilatori d'històries curtes de 1989 a 1996 que ens permeten gaudir del talent d'una narradora que observa la realitat del seu voltant per convertir-la en peces de còmic d'una gran sensibilitat.

En aquest volum hi trobam moltes històries que a simple vista no tenen història. Ni comencen ni acaben en el sentit tradicional. En comptes d'això, esdevenen finestres a una realitat més ampla que la que cap en les vinyetes just perquè nosaltres, de puntes, poguem captar-ne un fugaç fragment. I algunes d'elles ens fan entendre que guaitam en un moment anecdòtic.

Totes les històries contingudes en aquest volum són en blanc i negre, gairebé ordenades cronològicament, donant-nos així una informació tangencial: la de l'evolució de les inquietuds i la destresa narrativa de l'autora en un període de tan sols set anys.