El còmic d'avui està protagonitzat per un nin que va contracorrent. El seu autor és Frank Miller, un dels autors amb més personalitat del còmic mainstream, caracteritzat per realitzar uns guions contundents al voltant de personatges que anteposen la justícia davant la llei. Ja he dit anteriorment que, des del seu brillant debut a Daredevil a principis dels 80, no ha fet altra cosa que contar una única història de totes les formes possibles: la d'un personatge amb uns ideals tant ferms com purs consent donar-ho tot per mantenir-los intactes fins a la mort. Sigui un superheroi cec, el rei d'Esparta, un ronin mutilat o un policia a punt de jubilar-se, l'esquema sempre és el mateix. Pot semblar un pla monòton, però res més enfora de la realitat. És un dels més clars exemples de la major importància de com està contada una història que la originalitat d'aquesta.
Seguint el costum actual de reeditar el millor material d'èpoques passades, Panini acaba de publicar Bad Boy, una història en primera persona protagonitzada per un nin que està en un bucle temporal molt estrany: fuig de qualque banda, perseguit per uns ciborgs monstruosos amb un diàleg tan educat com terrorífic; el tornen als seus pares i ells en se'n duen a ca seva, sense que recordi res més que el desig de fugir. Miller converteix la repetició d'aquest fragment en un relat claustrofòbic, amb petites diferències a cada pas pel mateix moment, incrementant la tensió a mesura que veiem que el nin aconsegueix trobar la forma d'escapar de la repetició que pareix no tenir fi en si mateixa. Una altra vegada un ésser contra el sistema que cerca una sortida a una vida aparentment amable que no el satisfà gens. Conscientment, Miller deixa molts de caps sense fermar, alguns d'ells impensables en guionistes més convencionals, centrant-se en la fuita del bucle, arribant a una resolució inesperada i oberta.
Pel que fa al dibuix, Simon Bisley recrea aquest breu però intens univers creat per Miller, amb un traç entre realista i expressionista, jugant amb escorços i desproporcions per donar dinamisme i tensió a la història.
El resultat és un còmic molt entretingut, possiblement menor en l'obra dels autors, però no per això ple de valors artístics, narratius i argumentals.
Publicat al dBalearsi dia 13 de juny de 2009
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada