1 de març 2009

Viajero #1

Fa pocs dies que ha aparegut el primer àlbum d'una sèrie titulada Viajero, protagonitzada per un misteriós personatge que té la capacitat de viatjar envant i enrere en el temps.

En aquest primer àlbum, la història transcorre en un futurista París que recorda lleugerament les ciutats d'Enki Bilal, però pel demés, es tracta d'una història d'aventura que en el aquestes primeres cinquanta pàgines els autors ens fiquen en l'ambient i comencen a suggerir les línies que s'obriran i ramificaran en lliuraments posteriors.

El guió és hàbil perquè dosifica l'acció i la informació que necessitam per creure'ns aquesta interacció de personatges entre ells, i el dibuix és de línia clàssica, al més pur estil europeu.

Pel que es pot deduir de la portada i de la darrera pàgina, és una sèrie d'una certa durada, cosa que ens permetrà als lectors tenir-hi una relació semblant a la que podem tenir amb una sèrie de televisió: la familiaritat amb l'entorn i els personatges permetrà gaudir de matisos que serien inapreciables en una obra d'aquestes pretensions però més breu.