20 de maig 2008

El retorno de los dragones

Els anys vuitanta van ser l'època daurada de tota una sèrie de productes relacionats amb la fantasia heroica, en els seus dos vessants. L'un, representat per Conan, i l'altre, representat per l'obra de Tolkien a través dels productes de TSR. El més conegut és la franquícia D&D, però avui ens toca parlar de Dragonlace, un subproducte relacionat amb D&D que va aparèixer l'any 1984 en forma de joc de rol i de línia de novel·les. Tot i que s'assenta en el producte estrella de TSR, té unes característiques pròpies que, amb el temps, han possibilitat la creació de tota una bateria de novel·les i còmics.

Fa poc Norma ha tret el primer volum de les adaptacions al còmic de les principals novel·les de la saga. És lògic que comenci per la primera novel·la de la trilogia Crónicas de la Dragonlance, de Margaret Weis i Tracy Hickman. Qui passàrem llargues estones divertides rient i patint amb en Tanis, na Goldmoon, en Riverwind, en Flint, en Tas, en Caramon o n'Sturm, estam molt contents de veure'ls dibuixats i revisquent l'acció que ja viviren tan sols en lletres.

El guió recull essencialment el més rellevant, tot i quedar una mica escanyolit per breu. El dibuix és correcte i no desentona amb el que havíem imaginat llegint l'obra original.