16 de des. 2007

Los hombres leopardo de Darfar

El número 28 de La espada salvaje de Conan no conté històries de les habituals primeres firmes però a mi particularment això no em suposa cap problema. Ben al contrari, gent com Michael Fleisher o Alan Zelenetz al guió i dibuixants com Pablo Marcos o Mary Wilshire, són capaços d'entretenir amb unes històries i uns dibuixos que no són brillants, però que estan dins el marge del mínim de qualitat que s'espera de gent que està a l'ombra de Thomas o Buscema.

La primera és una història d'aquelles que esperes llegir de tant en tant del cimmerià. Escenari exòtic, princesa captiva, civilitzacions perdudes i màgia. Ben mesclat per Fleisher i dibuixat amb contundència pel filipí Marcos. Un treball d'ofici però amb la il·lusió que caracteritza qui fa feina de gust.

La segona història, que en aquesta col·lecció sempre és de farcit, té una dona com a dibuixant, fet insòlit en la trajectòria artística del cimmerià i del novè art. Una història curta, pràcticament una anècdota, però que ens fa gaudir d'un dibuix a llapis delicat.