7 de des. 2007

Chamán

Leyendas de Batman és el nom de la nova col·lecció que des de fa tres mesos treu Planeta DeAgostini. El format elegit, el tom de 140 pàgines, és l'ideal perquè a cada un hi tenim un arc argumental complet. Originàriament, aquesta sèrie va ser començada a finals dels anys 80 amb l'objectiu de consolidar el caràcter adult del personatge que havia adquirit des de l'aparició de les obres de Frank Miller i la pel·lícula de Burton.

El primer arc argumental es titula Chamán i ens presenta un facinerós irrepetible i molt atractiu que porta una màscara ameríndia per cometre els seus assassinats. Apareix més Bruce Wayne que Batman, cosa que m'alegra, i a mesura que vagi investigant el cas, descobrirà coses del seu passat que ens permetran conèixer la vessant humana del detectiu.

El guió, sense ser una obra d'art, és molt entretengut, amb uns quants girs magnífics. El dibuix és d'ofici, correcte, amb un entintat molt bo. Segurament el podríem gaudir més en blanc i negre o amb un reacoloriment amb tècniques actuals. Però així com està esdevé també un bon exemple material del que no fa tant de temps acceptàvem inqüestionablement.

Pots llegir les primeres pàgines aquí.