4 d’oct. 2007

Descenso

Una lectura francament absorbidora. El segon volum d'American Virgin és un dels còmics més contundents que es poden llegir aquest mes. Dins la línia de Y, el último hombre però molt molt més bèstia. A partir de les premises plantejades en el primer volum (un protagonista puritanista de gran ressò mediàtic i la tortura i assassinat de la seva al·lota) aquí condueixen la història per les clavegueres de la societat, fent descobrir a Adam Chamberlain horrors inimaginables i gent tan tocada i pervertida que fa por fins i tot acabar amb la seva vida.

No hi ha res com un guionista sense prejudicis, però que en tot moment sap quins són els límits del bon gust, i una dibuixant molt expressiva i que sap plasmar la sordidesa de la història. El resultat, que ja s'intuïa en el primer volum, aquí cobra tota la seva força i ens endinsa dins un infern terrenal (els únics que existeixen) de la mà del protagonista. Excel·lent.

1 comentari:

Emili Samper ha dit...

Ostres, Jaume, ja fa temps que remeno aquests volums a la llibreria però mai m'acabo de decidir. Serà qüestió de repensar-s'ho amb tot el que dius.
;-)