18 d’oct. 2006

XII Saló del Manga de Barcelona

El XII Saló del Manga, que tindrà lloc entre el 27 i el 29 d'octubre en La Farga de’l Hospitalet, amplia l'espai per a albergar totes les activitats. L'increment d'empreses expositores i la previsible gran afluència de públic ha provocat que s'ocupi la totalitat d'espais i sales disponibles de La Farga. Això significa que s'utilitzarà una superfície útil aproximada de 10.500 metres quadrats.

El programa d'activitats d'aquesta edició inclou la celebració del World Cosplay Summit. Es tracta del campionat oficial d'Espanya en el qual equips de dues persones caracteritzats com personatges de manga, anime o videojocs japonesos realitzen una performance en l'escenari. Els participants competeixen per guanyar el gran premi: el viatge a Japó per participar en la gran final mundial del World Cosplay Summit. En aquesta final, que té lloc en la ciutat japonesa de Nagoya, participen representants d'Alemanya, Brasil, Xina, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Japó, Mèxic, Singapur i Tailàndia. Aquesta competició l'organitza FICOMIC amb la cadena japonesa de televisió Aichi TV.

A més, se celebrarà un campionat de disfresses en el qual hi podran haver participants individuals i en grup, amb diversos premis de productes de manga i anime. Unes altres de les activitats que tindran lloc en l'escenari serà el concurs de Karaoke.

El Saló del Manga comptarà amb l'actuació de diversos grups i solistes musicals que interpretaran temes de sèries d'anime o de j-pop.

El torneig de videojocs tindrà en les consoles de Nintendo la seva gran estrella. Se celebraran tornejos amb videojocs per a les consoles Game Cube i Nintendo DS. Aquest torneig de videojocs, amb premis per als guanyadors, se celebrarà en una sala especialment condicionada.

La popularitat de les DDR (Balli Balli Revolution) ha provocat que aquest any el Saló del Manga els destini un lloc específic per a tots els afeccionats a les màquines de ballar.

El Saló del Manga també comptarà amb tallers que expliquen els secrets per dibuixar manga, de modelisme i de jocs tradicionals japonesos, a més d'activitats lúdiques com una ginkana inspirada en personatges manga. També tendrà lloc un concurs de sintonies en el qual els participants hauran d'endevinar a quina sèrie pertany el fragment del tema musical que se'ls posi.

El Saló del Manga presenta aquest any una exposició amb dibuixos originals de Hideshi Hino, un autor clau dins del manga de terror. Títols seus com El niño gusano, Panorama infernal i La serpiente roja han estat editats per La Cúpula. D'aquesta manera, els assistents podran admirar la gran qualitat del treball gràfic de Hino.

Així mateix, l'organització del certamen està treballant amb diverses editorials i empreses distribuïdores de DVD per a contar amb la presència de reconeguts mangakes.