3 de juny 2012

Darth Vader y la autoridad perdida

Aquest és un dels còmics més entretinguts que podem trobar avui dia relacionats amb l'univers de Star Wars. Té tots els ingredients per ser-ho: el protagonista és Darth Vader i la història transcorre en els difícils moments de l'assentament de l'Imperi Galàctic després de les Guerres Clon.
Tot i que està ple d'acció de la bona, el còmic s'assenta en la complexa personalitat de Vader, qui és posat a prova enviant-lo a localitzar una força expedicionària desapareguda dirigida pel fill del moff Tarkin, qui més tard serà un enemic seu dins casa.
L'equip artístic funciona com un rellotge alhora que s'hi entreveu una passió per Star Wars imprescindible per fer-nos vibrar. Haden Blackman fa un guió coherent amb la saga i amb entitat pròpia. Té la sort d'haver de centrar-lo en un període que serveix de pont entre els fans de tota la vida i els nous, i l'aprofita.
Per la seva part, tant Rick Leonardi al llapis com Dan Green a la tinta fan un treball excel·lent, amb un dibuix que fuig de les modes actuals per assentar-se en el terreny de l'atemporalitat.
El resultat, com he dit, és un tebeo per gaudir, pur entreteniment fet amb cor.
Pots comprar aquest còmic a Gotham Còmics i a Amazon España.