19 d’ag. 2011

Pinocho Blues




Carlos Bibrián. Pinocho Blues. Barcelona: Glénat, 2010. 19,95 €.
Aquest autor entra en el mercat amb una òpera prima que pot donar molt que parlar. Com ha fet altra gent, però no molta, agafa un conte de tota la vida com a excusa per exposar els seus propis fantasmes i curolles. En aquest cas, a simple vista pocs punts de contacte podríem trobar entre el conte de Collodi i la denúncia social, i molt més difícil se'ns faria si hi afegim un tractament fantàstic i irreal.
El resultat és una obra 338 pàgines molt interessant. Bibrián ens condueix per on vol i el seguim com a xotets de corda, amb una història que sí, parteix de Collodi, però que no queda encotillada en el concepte de simple "adaptació". Però el que realment destaca per la qualitat i maduresa és el dibuix, amb un punt de partida que podria estar en Jeff Smith i influències mangues diverses que es mesclen per crear un estil que apunta amunt.
En resum, un projecte ambiciós que arriba a bon port, i en gran part gràcies a la tasca editorial de Glénat, una de les empreses del gremi que s'arrisca més.