10 de juny 2011

El juicio de Sherlock Holmes

Leah Moore; John Reppion; Aaron Campbell. Sherlock Holmes: El juicio de Sherlock Holmes. Barcelona: Panini, 2011. 15,95 €.


Ser fill d'algú rellevant pot ser una trava a l'hora de forjar la teva pròpia carrera. Leah Moore segueix essent presentada com a la filla del creador de Watchmen, però la seva carrera té la seva pròpia essència.

Panini ens presenta una obra coguionitzada per ella que agafa un personatge clau en la imagineria britànica, el detectiu més famós del món, i en crea una història al marge de les novel·les de Doyle, donant ales a la creació d'un univers victorià més ample. En aquest cas Holmes és acusat de cometre un homicidi i haurà de ser el seu ajudant Watson qui, posant en pràctica tot l'après, aconsegueixi evitar que el condemnin a mort per assassí.

El guió és fidel al que esperam de Holmes, amb un Londres crepuscular que pareix amenaçar els seus habitants a cada passa. El dibuix està molt en consonància i recrea l'ambient de forma convincent. El resultat és un còmic entretengut i que permet veure el potencial del personatge en el novè art.