31 d’ag. 2009

El tercer testamento


Dorison, Xavier; Alice, Alex. El tercer testamento. Obra completa. Barcelona: Glénat, 2009.


L'èxit que té l'anomenada "novel·la històrica" possiblement no té equivalent en el còmic, però des de fa temps existeix una creixent massa de tebeos que tenen molts elements en comú amb aquest gènere literari. La Història està tan plena de moments i personatges intrigants, que costa poc trobar arguments potencialment interessants. A més, ja comencen a estar molt concretats els paràmetres que funcionen millor.

El motor d'El tercer testamento és el perill que un relicari suposa per al catolicisme. L'església catòlica, temerosa d'aquells elements que puguin fer-la perillar, encara que suposin un apropament a la veritat, no dubta a posar tota la maquinària oficial i oficiosa per impedir que es conegui aquest secret. Els protagonistes, el comte Conrad de Marbourg i Elisabeth d'Elsenor, viatjaran per mitja Europa enfrontant-se a faccions cristianes tan disperses com l'Ordre del Temple, la Santa Inquisició i els sanguinaris sayn.

El tercer testamento és un producte que garanteix l'entreteniment, amb una acurada ambientació, un guió ben dosificat i un dibuix realista i audaç en les composicions. D'una qualitat superior a la mitjana, està potencialment destinat a satisfer un públic ampli.