31 d’ag. 2009

El retorno de Thulsa Doom

Lieberman, Luke; Ryker, Ethan. El retorno de Thulsa Doom. Barcelona: Planini, 2009.

El rellançament de Red Sonja per part de Dynamite Entertainment pot haver quedat eclipsat mediàticament pel que poc abans Dark Horse va fer de Conan, però amb uns quants anys i molt bona feina, s'ha fet un públic fidel que, de poc ençà Panini a ampliat a Espanya amb la seva traducció a preus francament competitius.

A part de la sèrie regular, de tant en tant apareixen minisèries que van donant forma a la particular parcel·la del món hibori que li toca a la diablesa de cabells de foc.

En aquesta ocasió, assistim al retorn del principal antagonista de la dona, Thulsa Doom, que han recreat d'un aspecte terroríficament normal.

El plat fort d'aquesta minisèrie, presentada a Espanya en un tom recopilatori, és el dibuix d'Antonio. Sense fugir dels cànons més estrictes que manen en la franquícia, sap escapar del que podria ser una simple juxtaposició de vinyetes amb homes musculosos i una dona molt ben tallada, tots ells immersos en interminables dances letals. Essent així, aconsegueix que predomini la sensualitat per sobre de l'anatomia, especialment en la protagonista, que està més esplèndida que en altres ocasions.