9 de febr. 2009

Malas tierras 4

I tot arriba a acabar. Amb aquest número 4, Sergio Córdoba tanca l'etapa Malas tierras, un projecte molt personal que ha estat possible sota l'auspici d'Astiberri. Aquest darrer número conserva el format dels anteriors: dues històries curtes autoconclusives que estan relacionades entre si gràcies al local nocturn que dóna nom a la publicació.

Des de l'excel·lent Freaks in Love, recentment també recuperada per Astiberri, Córdoba ha estat l'estendart del còmic quotidià a Espanya, retratant una generació que amb aquesta darrera dècada i mitja s'ha convertit en adulta i desencantada.

Córdoba és especialista per captar ambients contemporanis poblats de gent tan normal que es pensa que és especial, i ho fa amb un dibuix que m'encanta i un guió sempre digne, tot i que l'impacte que em va suposar Freaks in Love va ser tan gran que no li he acabat de trobar res que sigui tan excels, tot i que sempre és magnífic.

De les dues històries incloses, la titulada ... Pensar deprisa! suposa un gir cap a un tipus de còmic de temàtica més eclèctica, mesclant els superherois i la quotidianietat que tant domina.