15 de febr. 2009

Batman vs. Depredador

No som gaire donat al que els ianquis anomenen crossovers, és a dir creuaments de personatges de sèries i fins i tot d'editorials diferents, amb l'única finalitat de rendibilitzar-los i abocar lectors d'una banda a l'altra.

Des del meu punt de vista, poques vegades un crossover és de tanta qualitat com aquest, realitzat entre dos personatges estrella de les seves respectives editorials, que tan amablement ens ofereix Planeta DeAgostini en una edició de luxe.

Batman vs. Depredador conté tres històries protagonitzades pel detectiu de DC que combat l'amenaça de torn de Gotham, materialitzada en aquests caçadors d'altres galàxies que empren un camuflatge molt bo i tenen un codi d'honor a la japonesa. És certament una decisió molt intel·ligent per part de Dark Horse, deixar que els guionistes emprin els depredadors com a secundaris dolents. D'aquesta forma, el que s'està llegint és un tebeo de Batman, des del seu punt de vista, i els alienígenes són els intrusos.

Els tres guions són d'una qualitat que supera la mitjana, tot i que han de dedicar un nombre elevat de pàgines al desconcert davant les atrocitats dels crims abans d'encaminar les investigacions en la direcció correcta. Els dibuixants també són de primera categoria i és un motiu de profunda satisfacció que la millor història estigui dibuixada per l'excels Paul Gulacy; un autor molt especial que quan t'enamora és per a tota la vida.