3 de gen. 2009

Samuráis

Si és possible, no hem de deixar de ser infants. Planeta DeAgostini ens facilita la labor editant els tebeos de la factoria Disney, rescatant material de la mítica revista Topolino (aquí coneguda com a Don Miki) amb uns especials temàtics.

L'especial número 6 està dedicat al Japó, i conté 5 històries de diferents anys i estils de temàtica relacionada amb aquest país. De totes elles destaca la primera, amb un plantejament narratiu i un dibuix espectaculars que es desmarquen del que és habitual en aquest tipus de producte, posant de manifest que fins i tot una franquícia tan conservadora com aquesta sap adaptar-se als temps que corren.

De la resta d'històries, m'ha agradat especialment el dibuix de la segona, titulada Donald y la espada del samurai, una història de fa trenta-dos anys que segurament em recorda vells temps que ja no tornaran, com aquelles meravelloses hores que passava d'infant llegint i rellegint els Don Miki. Ja ho vaig dir en una altra ocasió: Si d'adult rellegeixes un còmic que t'entusiasmava de petit i resisteix la prova, vol dir que estàs davant una obra de qualitat.