1 de maig 2008

Bangkok-Belleville

Naturalment Peeters no va guanyar cap premi el passat Saló del Còmic de Barcelona. Per l'octubre Astiberri va publicar el primer tom de la sèrie RG, un treball a mitges entre Frederik Peeters i Pierre Dragon del qual ja vaig comentar la seva exquisidesa. Sense cap dubte un dels millors còmics de l'any passat i possiblement el més sorprenent. Idò res al Saló.

Ara acaba d'aparèixer el segon tom, amb un arc argumental completament nou que s'endinsa en les màfies tailandeses que trafiquen amb persones per omplir el seus tallers tèxtils il·legals i nodrir els bordells. El policia Dragon és l'encarregat d'investigar les activitats del mafioset més rellevant. Dragon és un dels personatges de ficció més tridimensionals que es poden trobar actualment. Un home que, essent molt legal, està molt enfora de ser un bon model a seguir. Personalment és un desastre i professionalment la seva forma d'actuar, per lliure, el du a tenir problemes.

Aquí se segueix en la mateixa línia que en el primer tom: un guió envolvent i un dibuix que frega la perfecció. Peeters és un bon continuador del camí de Mazzucchelli, millorant-lo si és possible perquè s'han ser més mengívol, més apte per a tots els públics. I el color és absolutament sublim.