23 de març 2008

Pegasus

Els dos episodis de la segonta temporada de Battlestar Galactica varen crear una expectació fora mida. L'admirall Helena Cain va esdevenir el centre d'atenció dels espectadors, i l'actriu, amb tan sols dues hores, va saber donar forma a la personalitat d'un personatge difícil. No és estrany que fa poc s'estrenàs el telefilm Razor, aprofundint, entre altres coses, en alguns aspectes de Cain, donant-li més tridimensionalitat.

Per la seva part, Dynamite Entertainment està ramificant els còmics basats en els personatges i les situacions de BSG, creant sèries, minisèries i números únics com el que ens ocupa, titulat Pegasus. Un còmic centrat en Cain i en la forma que té de resoldre conflictes de magnitud, donant una imatge de duresa als seus subordinats que no es correspon amb els seus veritables sentiments.

El guió és eficient en la mesura que ens fa partíceps del pes que suporta Cain i ens mostra més aspectes de les dues guerres cyló. El dibuix, en la línia de Dynamite Entertainment, està totalment al servei del guió.