18 de març 2008

Batman / Deadman

Els crossovers són un creuament de personatges que tenen entitat i sèrie pròpies en un mateix arc argumental. Diuen que el principal motiu de la seva creació i utilització per part de les editorials de superherois és reconduir gent d'una sèrie a l'altra. Dit d'una altra manera, pujar les vendes.

No n'he llegit molts, i tots ells són de personatges que m'agraden. Per això, de qui n'he llegit més és de Batman. Planeta DeAgostini ens ofereix gairebé un crossover mensual del detectiu emmascarat amb altres figures menors de l'Univers DC. Tenint en compte que la publicació a Espanya d'aquest univers ha estat fragmentada i atzarosa, i també tenint en compte que només fa uns anys que s'està fent bé i de forma escalonada, és normal que Planeta DeAgostini recorri a aquest format per donar a conèixer aquest complex entramat de superherois i superfacinerosos.

Un dels darrers que he llegit és Batman/Deadman. Com ja és habitual, Batman és víctima de la infàmia, atorgant-li l'autoria d'un crim que investiga. Se l'acusa d'assassinat i ell no recorda res. És un cas molt fosc, amb elements paranormals que no fan més que complicar-ho. Pel camí de la investigació Batman es topa amb Deadman, el fantasma d'un acròbata de circ que a les estones lliures també fa de justicier. No cal dir que la seva ajuda serà imprescindible per resoldre el cas.

Pots veure les primeres pàgines aquí.