3 de febr. 2008

Freaks in Love

Deu anys després de la seva primera edició Astiberri reedita el clàssic Freaks in Love, de Sergio Córdoba. Un dels millors còmics espanyols que aconsegueix la seva posició amb unes pretensions modestes, i sense cap dubte una sinceritat per part de l'autor que el fa sobresortir de la resta de títols de temàtica independent o costumista.

Compartesc la passió de Córdoba per Mazzucchelli, que reb aquí un dels millors homenatges possibles. La d'un jove dibuixant que té coses a contar. Coses senzilles que fa gent normal, que viu la contemporaneïtat de la seva joventut sense adonar-se que estan forjant la base dels seus records.

Deu anys després el que era un retrat de l'actualitat esdevé un retrat d'una època, la de mitjans anys noranta, amb tots uns referents culturals que ara ens comencen a sonar distants.

Freaks in Love no és un còmic sobre friquis en el sentit generalista. És un còmic sobre joves que estan sortint de l'adolescència i començant a veure que la vida adulta és dura.

Com a membre de la darrera generació analògica, sempre m'ha captivat aquest còmic i la capacitat de Córdoba de crear interès d'històries intrascendents construïdes a partir del detall.

Un dels tebeos més recomanables que ara circulen.