24 de febr. 2008

En el nombre del padre

Enrico Marini és un dibuixant jove de l'antiga escola. Minuciós i expressiu. Coneixedor dels mecanismes de control de la perspectiva i l'anatomia. Realista però amb molta personalitat.

La seva obra mestra és El Escorpión, sèrie guionitza per Desberg que narra les aventures d'un desclassat en la Roma barroca. El darrer àlbum publicat és el 7. Tot i que el seu nom ens pot recordar a una pel·lícula de temàtica irlandesa, aquí fa referència a un descobriment que L'Escorpí fa de forma definitiva: qui és el seu vertader pare. Aquesta terrible informació (però evident, tractant-se d'una ficció dramàtica), colpejarà la moral del protagonista.

Tot i que la sèrie té un guió excel·lent, el que fa d'ella una obra totalment recomanable és la feina de Marini. La recreació de la Ciutat Eterna, dominada sense límits per l'abominable jerarquia catòlica, és extraordinària. Marini sap trobar l'equilibri entre  figures i fons. Les figures humanes són les protagonistes absolutes però el fons les acompanya i realça d'una forma sublim.