13 de gen. 2008

Batman Arkham: Joker

Amb aquest tom Planeta DeAgostini ençata una col·lecció de 12 números dedicats als 12 facinerosos més rellevants (esper que un d'ells sigui en Bane, el meu preferit).

El primer està dedicat al Joker, com no podria ser d'altra manera. El més carismàtic de tots i en crueltat no es quedaria enrere en cap concurs. Des de la seva primera aparició, inclosa en aquest volum, aquest personatge va robar el cor del lector. El tom està farcit amb un grapat d'històries per a mi desconegudes (em vaig botar els anys noranta) col·locades en ordre cronològic. Així, aquest i els altres toms són, a més d'un excel·lent entreteniment, un repàs a l'evolució de del còmic durant seixanta anys. I realment ha evolucionat molt! El Joker, de ser un entremeliat de colors cridaners ha passat a ser una de les persones més dolentes imaginables, i el seu cinisme no ha fet més que créixer.

Pots llegir les primeres pàgines aquí.

2 comentaris:

Emili Samper ha dit...

Una molt bona recopilació amb algunes de les millors interpretacions del personatge. Realment han encertat de ple amb el contingut d'aquesta col·lecció (de moment, com a mínim).
Per cert, em temo que et quedaràs sense Bane perquè no protagonitzarà cap volum (potser surt al darrer, de caràcter miscel·lànic). Sempre pots recórrer al col·leccionable setmanal que va treure Planeta fa uns anys (on sí que hi apareix).
Salut!

Jaume Salvà i Lara ha dit...

És allà on el vaig conèixer i em vaig enamorar d'ell. No sé com ho faig però sempre m'agrada allò que resulta ser més minoritari...