11 d’oct. 2007

Batman y los hombres monstruo

La capacitat que tenen els autors per trobar històries per contar de Batman és admirable. S'ha de dir que el personatge es presta pel seu carisma, pel seu caràcter solitari i, sobretot, perquè no té superpoders. Aquesta darrera característica fa que la previsibilitat de les històries que protagonitza sigui secundari. És molt més important el desenvolupament que no la ressolució.

Matt Wagner signa aquest còmic, editat magníficament en cartoné per Planeta DeAgostini. En nostre detectiu s'enfronta a un dels facinerosos més interessants que poblen Gotham: Hug Strange, una de tantes versions del científic boig que, a més, presenta unes característiques físiques poc agraciades. Intenta crear el superhome a partir de la manipulació genètica, segurament per la frustració de tenir el cos que té. Les criatures que crea no són gaire operatives i la seva existència entra en contradicció amb la vida humana. Batman ho arregla tot, evidentment, però no sense rebre unes quantes pallisses.

Un guió entretengut i un dibuix molt adequat, que entronca amb el de David Mazzucchelli a Batman: Año Uno. Un còmic que, com el seu nom indica, podria ser directament friqui però que la bona mà de Wagner ho impedeix.

Pots llegir les vuit primeres pàgines aquí.

1 comentari:

Emili Samper ha dit...

Un punt de partida clàssic per a una bona història molt ben dibuixada. Totalment recomanable.
;-)