8 d’abr. 2007

Sword #2, 4a època

La feina que fa Carlos Yáñez y els seus col·laboradors en el fanzine Sword és impagable. Acab de llegir el número 2 de la 4a època, amb dues històries completes guionitzades per Yánez i dibuixades per Jafar i Benito Gallego que m'ha encantat. La primera història, titulada El templo del dios olvidado ens trasllada a un suggestiu desert on el bàrbar i la seva companya troben una ciutat perduda amb una enigmàtica plaça cupulada invisible. Molta imaginació per crear una bona història a partir d'elements coneguts de la fantasia heroica i d'altres d'inèdits. I m'ha entusiasmat la presència de dues estàtues humanes colossals.

La segona, molt més curta, es titula El túmulo del gigante gris. Una petita batalla serveix com a punt de partida per a un duel entre Sword i un gegantí humanoide alat. El final, ja el te pots imaginar.

El regust anyós del dibuix, realitzat per dos artistes amb una gran destresa, és un homenatge en si mateix a les velles històries de la mítica capçalera Savage Sword of Conan. I el conjunt d'il·lustracions de Jafar i Alberto de Vicente que homenatgen el mestre Howard són una delícia.