2 de febr. 2007

Conan i el deú de la mitjjanit

Era inevitable que tard o d'hora Dark Horse acabàs editant una línea de còmics de l'etapa de Conan com a rei d'Aquilònia. El precedent és la magnífica i segurament incompresa sèrie de Marvel titulada King Conan. L'editorial del cavall ha estrenat una sèrie titulada Conan and the Midnight God protagonitzada per un Conan de quaranta-cinc anys, ben assentat a Taràntia com a monarca d'un dels països més prestigiosos de l'era hibòria. Feliçment casat amb Zenòbia, que no és l'amor de la seva vida (Bêlit, la reina de la Costa Negra, va morir temps enrere) però dóna a llum el seu primogènit al final d'aquest número.

L'arribada d'un ambaixador estigi i la seva (previsible) traició tendrà com a conseqüència el desencadenament d'un greu conflicte entre Aquilònia i Estígia. Conflicte que es desenvoluparà en els números següents d'aquest arc argumental.

És molt bona la idea de no començar la història pel que seria el principi lògic, veient com Conan assassina el rei Numedides per autoproclamar-se rei. L'etapa de monarca de Conan, la darrera de la seva vida, és més política que d'acció, i ens permet veure com se'n desfà un bàrbar del nord en una cort plena de conspiracions i perfídies. Enhorabona a l'editorial de Milwaukie per decidir-se a ençatar aquest camí. Segur que ens durà moltes satisfaccions als enamorats del personatge de Howard.