28 de nov. 2006

Novetats de Ponent Mon per a desembre

París-Londres

Joann Sfar. 104 pàgines. 18 €.

El "París-Londres" és un vaixell de vapor revolucionari que realitza la connexió entre París i Londres sense passar ni per Calais ni per Dover. Aquest vaixell pertany a un consorci d'industrials dirigit pel nebulós doctor Krupp. Aquests inversors alemanys vénen a segrestar el monstre del Llac Ness per arruinar Escòcia i rellançar el turisme a Baviera. I, com si això no fos prou, el Pachà hipnotitzador s'escapa i apareix Malka dels lleons, que ha de resistir els atacs de les dones nonfòmanes de Krupp.

Diario de una desaparición

Hideo Azuma. 200 pàgines en blanc i negre. 17 €.

L'autor s'endinsa en el gènere autobiogràfic i relata en primera persona les seves sobtades desaparicions de casa, quan va deixar de ser un mangaka d'èxit per a convertir-se en indigent i alcohòlic en rehabilitació... Aquesta obra mereixedora dels tres guardons més importants que concedeix el món del manga a Japó llança una mirada carregada d'ironia sobre les pressions que suporten els autors en la seva vida, que normalment es queda darrere de la pàgina.

Corea vista por doce autores

224 pàgines. 16 €.

És una trobada única. Un moment excepcional. Al principi, sorgeix aquesta estranya idea de dur a alguns autors francesos al descobriment de Corea... Ja que, si bé la temptació de Japó o la de Xina són més o menys uns clàssics de l'imaginari europeu, segueix sent completament diferent per al veí coreà -durant molt temps secret, aïllat, reclòs-. El moment és ideal. De fet, en el remolí de la globalització, són els propis coreans els quals senten la necessitat de grans espais, i simultàniament, tenen ganes de donar a conèixer a la resta del món, una cultura i una creació en plena efervescència. Aquest és el capítol complementari d'aquest projecte col·lectiu: un grapat d'autors coreans proposen, cadascun a la seva manera, una finestra oberta sobre el seu país. Al final del viatge, una apassionant polifonia gràfica es rendeix a tots els sentits, recorrent tota la taujana de plaers i emocions per a assaborir aquesta Corea sense igual.