29 d’oct. 2006

Llegat

Quan era adolescent seguia amb interès els còmic books de Batman i Superman, però amb el temps he diversificat els meus gusts i, per tant, no m'ha quedat més remei que triar entre un i l'altre, i he escollit el detectiu. Però això no lleva que a vegades, si sé que hi ha una bona història autoconclusiva de l'home d'acer, llegeix de forma aïllada qualque cosa d'ell. La gran majoria de vegades em satisfà, i m'entren ganes de treure la vena completista.

Legado és un d'aquells tebeos que pot llegir qualsevol, independentment que sigui o no seguidor dels superherois en general, i de Superman en particular. Una vegada més ens conten l'origen d'aquest alienígena i a aquestes altures això ja és un repte. Marc Waid i Leinil Francis Yu duen el mite a avui dia, modernitzant el voltant d'aquest paio per fer-ho familiar als nous lectors, que tanmateix passen de l'arqueologia tebeística. D'aquesta forma el mite es regenera, posa el comptador a zero, fent evident que s'ha abandonat tot interès per seguir un eix cronològic lògic.

A través de les més de tres-centes pàgines d'aquest volum assistim a l'emigració forçada de Kripton del petit Kal-El, al moment en que decideix posar els seus superpoders al servei de la justícia, a les primeres lluites contra persones i criatures que volen fer mal a la humanitat... Sí, el de sempre, però plantejat amb la il·lusió de qui té qualque cosa nova a dir, i ho aconsegueixen, fent d'aquesta una lectura amena i, en alguns passatges, sorpressiva.