3 de jul. 2007

Muñecas de papel

Y, el último hombre és la sèrie que recoman llegir al públic general interessat per notar alguna diferència entre ahir, avui i demà. No és necessari ser un gran lector de còmics, ni tan sols un gran lector. Només una mica d'esforç per fixar l'atenció en una història intel·ligent, sense concessions però també assequible.

Publicada per Planeta DeAgostini paral·lelament en dos formats: prestigi i tom, cosa que fa veure la seva acceptació, amb el recopilatori Muñecas de papel podem llegir els números 37-42 de la sèrie original. La línia argumental segueix tan clara com sempre, però està enriquida per subtrames que es van creuant i donant tridimensionalitat a una història increïble. Acceptàrem des del primer moment la seva premisa (tots els animals amb cromosoma Y moren inexplicablement) i encara no hi ha cap indici de saber el motiu en breu. Ni falta que fa. És d'aquells fets inexplicables que acceptam sense cercar un motiu místic. Mentre, el protagonista (un jove que misteriosament ha escapat d'aquesta epidèmia sexista) cerca la seva parella alhora que esdevé objectiu principal de totes les faccions femenines que lluiten en el buit de poder.

Yorick, el darrer home, no pren totes les precaucions necessàries i una periodista el descobreix, creant un gir argumental de proporcions inimaginables, que es desenvoluparà en els números successius.

2 comentaris:

Emili Samper ha dit...

Una gran sèrie, sí senyor. Personalment segueixo la col·lecció de manera mensual (dos números americans cada mes) ja que no tenia els toms editats anteriorment per Norma i perquè prefereixo seguir les aventures de Yorick mes a mes.
Salut!

Anònim ha dit...

Jo també el tinc entre les recomanacions al public en general, però també hi afegeixo "The walking dead" que també em sembla que té un guió fantàstic i molt adictiu.